Szeptember elején mutatják be a Ramazuri című tánccirkuszi előadást
Dátum: 2021. agusztus 30., hétfő, 19:12

Szeptember 3-án tartják a Duda Éva Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös tánccirkuszi előadása, a Ramazuri bemutatóját Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban.

A szervezők tájékoztatása szerint a Ramazuri szereplői a kortárs tánc mellett az újcirkusz világán keresztül szólítják meg a közönséget. A produkcióban maga a mozgás a nyelv, a humor és dráma kéz a kézben jár, egyformán van jelen, benne elegancia és komédia, valóság és fantasztikum - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, a látványos, élőzenével kísért, akrobatikai elemekkel tarkított előadásban két jelentős szóló kapott helyet. A női szereplő az érzékiség, az erő és a szárnyalás motívumait használja, míg a férfi a felfedezőt és kísérletezőt, természetközeli figurát jeleníti meg.

Az előadás egyik fő eleme a látvány, amelyben speciális cirkuszi eszközök és térelemek kaptak helyet. Az élet egységét szimbolizáló körformákat a cirkuszi porond inspirálta.

Farkas Izsák és Szarvas Dávid jóvoltából az előzenei hangzásban az elektrowsing, az etno, a jazz és hip-hop irányzatok is megjelennek az elektromos hegedű és a hangsúlyos beatbox mellett.

A Ramazurit szeptember 4-én és október 4-én a Nemzeti Táncszínházban, szeptember 5-én Veszprémben A Tánc Fesztiválján láthatják a nézők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A világegyetem elmélet nélkül működik."
Teleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ