Stúdiószínházi Táncfesztivál lesz Egerben
Dátum: 2021. szeptember 10., péntek, 14:37

A fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő házigazda GGTánc Eger jubileumi albumának bemutatója nyitja a tizedik országos Stúdiószínházi Táncfesztivált Egerben - jelentette be a szeptember 22. és 26. között sorra kerülő esemény szerdai sajtótájékoztatóján a program főszervezője, az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának vezetője.

Topolánszky Tamás elmondta: a rendhagyó kezdés alkalmával a jubiláló tánctársulat Bolero-filmjét is megtekinthetik az érdeklődők, majd az Ahogy tetszik című produkciójuk nagyszínpadi bemutatójára várják a vendégeket.

A további négy nap programját ismertetve közölte: a magyar táncélet legjobbjait és rangos külföldi fellépők sorát láthatja a közönség a Gárdonyi Géza Színház stúdió-, illetve nagyszínpadán.

Így szeptember 23-án az utóbbi játszóhelyen a Nagyvárad Táncegyüttes adja elő János vitéz című darabját, míg a stúdió a Harangozó-díjasok estjének ad otthont. Itt színre kerül a Feledi Project Idők folyamán, ifjabb Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila Idéző, valamint Zachár Lóránd és a PR Evolution Dance Company Donna Barocco című előadása.

Másnap a nagyszínpadon a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana, míg a stúdiószínpadon az Inversedance - Fodor Zoltán Társulat Te meg a Világ című produkciója lesz látható. Szeptember 25-én a Bozsik Yvette Tánctársulat adja elő Nyaralás című koreográfiáját a nagyszínpadon.

A zárónap délelőttje a legfiatalabb korosztályhoz szól, hiszen a stúdiószínpadon Kulcsár Noémi Tellabor Állatok farsangja című előadása szórakoztatja az óvodás és kisiskolás közönséget. Este pedig a nagyszínpadon a Szlovák Nemzeti Balett Bolero és a grazi operaház balettegyüttesének Halál és a lányka című koreográfiája búcsúztatja majd az idei Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált.

Topolánszky Tamás a tájékoztatón hangsúlyozta: a hosszú előkészítő munka és a segítők, támogatók mellett is komoly sikernek tekinti, hogy az elmúlt tíz esztendő mindegyikén, így a koronavírus-járvány ellenére tavaly és idén is "teljes értékű" fesztivált tudnak rendezni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Addig káromkodjunk, amíg lehet, mert az égben már tilos lesz."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ