November elején rendezik meg a Kalászi Kortárs Tánctalálkozót
Dátum: 2021. október 25., hétfő, 17:45

November 4. és 6. között rendezik meg Budakalászon a Kalászi Kortárs Tánctalálkozót, amelyen olyan együttesek vesznek részt, mint a Duna Táncműhely, a Fitos Dezső Társulat vagy a Feledi Project.

A szervezők közleménye szerint a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó a szentendrei kistérségben egyedülálló módon nemcsak az autentikus folklórt helyezi előtérbe, hanem a kortárs tánc iránt érdeklődő közönséget is kiszolgálja. Mint kiemelik, a hagyományra visszatekintő, "tradicionális" mozgásformákon alapuló kortárs táncelőadásokat hívtak meg, így az idén is színes lesz a fellépők palettája.

A XVII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó november 4-én a Vaskakas Bábszínház Kismalac meg a farkasok című gyermekelőadásával veszi kezdetét, a darabot két alkalommal is láthatja a közönség.

November 5-én leginkább a felnőttek számára készülnek programokkal, hiszen olyan produkciók láthatók, mint a Feledi Project Idők folyamán vagy a Fitos Dezső Társulat Falu című előadása. Az Idők folyamán című darab alkotói a női lelket, a női érzéseket kutatják, azt a kérdést járják körül, miként jut el az ember odáig, hogy eldobja életét. A Fitos Dezső Társulat produkciója, a Falu ízelítőt ad a Kárpát-medence folklórkincséből.

November 6-án a Duna Táncműhely legújabb bemutatója, A tizedik menyasszony látható. A produkció története egy olyan beavatási rituáléra épül, ahol a házasság előtt álló lány búcsúzik nőtársaitól. A különböző karaktereket felvonultató lánytársaság önfeledt mulatsága közben megjelennek vágyaik, férfiideáljaik is.

A magyar néptánckincsből különböző szinten és módon merítő előadások után az immár hagyománynak tekinthető Kortárs-néptánc gálát is megrendezik, amellyel lehetőséget teremtenek a néptánc és kortárs tánc határmezsgyéjén dolgozó együttesek, előadóművészek, valamint a profi és amatőr táncosok és a közönség találkozásra.

A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó programját - amely a Duna Táncműhely és a Kós Károly Művelődési Ház közös szervezésében valósul meg - az idén is különböző koncertek és kiállítások teszik teljessé.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak."
Stanislaw Jerzy Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ