Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Nagyvárad Táncegyüttes
Dátum: 2022. február 9., szerda, 11:37

Ünnepi hétvégét tart fennállásának 20. évfordulója alkalmából a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese, amely Partium egyetlen hivatásos népi és kortárstánc társulata - közölte hétfőn az erdélyi színház.

Az ünnepi hétvégét február 12. és 13. között tartják, a jubileumi programok között néptáncgála, előadás, koncert és könyvbemutató is szerepel.

Az évfordulós események nyitónapján, február 12-én a színház páholyelőcsarnokában mutatják be a táncegyüttes első két évtizedének emblematikus pillanatait megörökítő jubileumi albumot. Ezt követően a nosztalgiáé a főszerep, hiszen egy rendhagyó néptáncgálán a táncegyüttes jelenlegi és egykori alkotói lépnek színpadra, felelevenítve az elmúlt húsz év legjelentősebb koreográfiáit. A táncgálát követően a Nagyvárad Táncegyüttes 2021-ben bemutatott Katonaének című előadását láthatja a közönség.

Február 13-án Kézről kézre címmel népzenei koncert lesz a Szigligeti Színház nagytermében, ezen a koncerten a Nagyvárad Táncegyüttessel közreműködő zenészek lépnek színpadra. A jubileumi eseményeken a magyar táncélet kiválóságai is részt vesznek, köztük Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetője, Lőrinc Katalin táncművész, pedagógus, valamint Szalay Tamás, a Magyar Táncművészek Szövetségének titkára.

A kétnapos ünnepségsorozat teljes időtartama alatt látogatható a Nagyvárad Táncegyüttes múltját megidéző kiállítás, ugyanakkor bemutatkozik a Miklós-család viseletkészítő műhelye, Zsuzska Folksufnija is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ A történész: visszafelé tekintő próféta."
August Wilhelm von Schlegel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ