Virág Endre veszi át a Háromszék Táncegyüttes vezetését
Dátum: 2022. április 17., vasárnap, 10:24

Virág Endre néptáncos, néprajzos nyerte meg a Háromszék Táncegyüttes igazgatói tisztségének betöltésére kiírt versenyvizsgát, csütörtöktől ő veszi át az együttes vezetését - közölte szerdán az intézményt fenntartó Kovászna megyei önkormányzat sajtóirodája.

Virág Endre alapító tagja volt a rendszerváltozás után létrehozott Háromszék Táncegyüttesnek, 2007-től a Kovászna Megyei Művelődési Központ táncszakelőadója, viszont külsősként huszonöt éven át az együttes valamennyi előadásában részt vett. Táncos karrierje végén néprajz szakon diplomázott Kolozsváron. Harminc éve tanít néptáncot.

Irányítása alatt jelenleg is csaknem 400 gyermek és fiatal ismerkedik a néptánccal és népszokásokkal. 2020-tól a Romániai Magyar Néptánc Egyesület elnöke.

Az új igazgató kijelentette: az együttes januárban elhunyt alapító igazgatója, Deák Gyula Levente műsorpolitikáját akarja folytatni. Céljai között határozta meg, hogy az együttest a hazai és magyarországi szereplések mellett minél több országba elvigye. Kiemelten fontosnak tartotta a néptáncmozgalom népszerűsítését, megerősítését a gyerekek és fiatalok körében, és az együttes utánpótlásának biztosítását.

Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, hogy olyan vezetőt kerestek, akinek az elképzeléseit elfogadja a tánckar, és aki jól tudja menedzselni az intézményt. Fontos célnak tartotta a néptánc megkedveltetését a gyerekekkel, fiatalokkal, mert annak elvitathatatlan szerepe van a nemzeti identitás megerősödésében - fogalmazott.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ A történész: visszafelé tekintő próféta."
August Wilhelm von Schlegel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ