Németországban lép fel a Pécsi Balett
Dátum: 2023. november 7., kedd, 10:02

Pécs német testvérvárosában, Fellbachban lép fel a Pécsi Balett Rómeó és Júlia című előadásával, amelyet a múlt héten telt ház előtt játszott a Nemzeti Táncszínházban - közölte az együttes az MTI-vel.

A társulat csaknem négy éve kapott meghívást Fellbachtól, de a világjárvány miatt a fellépést elhalasztották - írták a közleményben, amely szerint végül most valósulhat meg a vendégjáték a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

"Németországban erős és értő közönsége van a modern balettnek, így a meghívás a munkánk elismerését jelenti" - idézték Uhrik Teodórát, a Pécsi Balett ügyvezetőjét. A Kossuth-díjas művész megjegyezte, hogy a vendégjáték társulatépítő ereje sem elhanyagolható az elmúlt évek kihagyása után, és örömét fejezte ki, hogy Fellbach kulturális vezetése nem mondott le arról, hogy a társulat bemutassa a Rómeó és Júliát, amelyet november 8-án és 9-én visznek színre.

A november 2-i, budapesti, teltházas siker nagy motiváló erőt ad a táncművészeknek - tette hozzá a társulat vezetője.

A produkció premierje 2018-ban a XII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása volt; a közlemény szerint a darab - amelynek főszerepeit Matola Dávid és Karin Iwata táncolja - "a kulturált ember oktalan viszálykodásának, a másik szinte ösztönös elutasításának indokait keresi".

A Shakespeare-történetet Vincze Balázs rendező-koreográfus "szenvedélyes és dinamikus táncnyelve keltette új életre", a látvány Cziegler Balázs díszlet- és Kiss Julcsi jelmeztervező munkája, a balett eredeti zenéjét - klasszikus inspirációkra - Riederauer Richárd írta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Csak a közepes művek kifogástalanok – a nagy művek sohasem."
Lucian Blaga
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ