Hófehérke és a hét törpe történetét adják elő a Pécsi Balett művészei
Dátum: 2023. november 14., kedd, 8:35

Több mint tíz év kihagyás után ismét a Hófehérke és a hét törpe történetét adják elő a Pécsi Balett művészei a Harangozó-díjas Czebe Tünde és Vincze Balázs koreográfiájával, Uhrik Dóra rendezésében november 18-án a baranyai vármegyeszékhelyen.

A Pécsi Nemzeti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a korábban már Budapesten is bemutatott mesebalettet annak népszerűsége miatt állítják ismét színpadra "látványos, színes, mozgalmas, kedves és érthető" formában, egy felvonásban, a teátrum kamaratermében.

Közölték: a produkcióban hét lendületes, vicces törpe mellett sok-sok bájos erdei állatot is táncosok személyesítenek meg, így mókus, nyuszi, katica és medve is megjelenik Hófehérke oldalán.

A közleményben Uhrik Teodóra rendezőt idézve kiemelték, hogy a történet táncszínházi változatában követik az eredeti mesei szálat, a legnagyobb kihívás pedig az volt, hogy az emberi viszonyokat az óvodások számára is érthető módon adják elő a táncosok.

A rendező szerint a két koreográfus, Czebe Tünde és Vincze Balázs fiatalos, lendületes és szellemes tánc- és mozgásvilágot teremtett Riederauer Richárd muzsikájára.

A produkcióról további részletek a pecsibalett.hu oldalon olvashatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ ...amilyen gyakran csak lehetséges, a fiatal lányokkal tartok, akik keveset beszélnek a művészetről, de annál csinosabbak."
Felix Mendelssohn
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ