A kis herceg című táncshow az Erkel Színházban
Dátum: 2023. december 13., szerda, 14:05

Modern táncshow készült A kis hercegből, Antoine de Saint-Exupéry klasszikus regényéből. A francia színházi produkciót jövő februárban az Erkel Színházban játsszák.

A látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli színpadi adaptáció a videomapping technológiát is alkalmazza. A klasszikus műből a Broadway Entertainment által készített produkció 2024. február 14-től látható Budapesten - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A kis herceg produkció kreatív csapatát Anne Tournié rendező és koreográfus vezeti, a szöveget Chris Mouron társrendező írta, az eredeti zenét Terry Truck szerezte. Az előadások francia nyelven, magyar feliratozással lesznek láthatók.

A nemzetközi színészgárdában a kis herceget Lionel Zalachas alakítja, a narrátor Chris Mouron, a pilóta Aurélien Bednarek, a rózsa Helena De Graeve. Romeo Langlios látható a hiú, Marcin Janiak a lámpagyújtogató, Joän Bertrand pedig a király szerepében.

Az előadás műfaját tekintve koreográfiai adaptáció, kortárs tánc és újcirkusz. A narrátor az egyetlen szereplő, aki beszél az előadás során. Az összes többi művész, akik a világ minden tájáról - Kínából, Indiából, Lengyelországból, Franciaországból, Olaszországból - érkeztek, cirkuszi vagy kortárs táncos háttérrel rendelkeznek, koreográfiával és akrobatikával fejezik ki magukat.

A kis herceg modern táncshow világpremierje 2019-ben Párizsban volt, innen indult világkörüli turnéra. 2020-ban Dubajban mutatták be, 2021-ben Sydneyben játszották és 2022-ben egy egész évadot töltött a New York-i Broadwayn. Jelenleg a lisszaboni közönség láthatja, majd 2024 januárjában újra Dubajban szerepel a show, februárban érkeznek Budapestre, ahonnan Prágába utazik a produkció.

"Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti. A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé" - idézte Anne Tournié rendezőt a közlemény.

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regénye idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. Kétszázötven nyelvre fordították le, 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ A félszemű sokkal tökéletlenebb a vaknál, mert tudja, mije hiányzik."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ