Molnár Ferenc-premierre készül a Feledi Project
Dátum: 2024. március 20., szerda, 13:45

Liliom címmel tart bemutatót a Feledi Projekt; a Molnár Ferenc műve alapján készült táncprodukció premierje április 5-én látható a Nemzeti Táncszínházban.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Molnár Ferenc Liliom - egy csirkefogó élete és halála című művét táncban itthon még nem láthatta a közönség, külföldön is csak a Hamburg Ballet társulata vitte színre.

Az 1909-ben írt Liliom egy szobalány és egy körhintás legény közötti szerelem történetét meséli el. Az előadásban többek között olyan kérdésekre keresik a választ, minthogy meg tudunk-e változni, a végzetünket el tudjuk-e kerülni. "A darab az elmúlás mélyére visz, miközben vidámságot sugároz. Az előadás megható és drámaian emberi. Hétköznapi emberekről hétköznapi történet, mely a közönség lelkére szeretne hatni" - fogalmaznak a produkció ismertetőjében.

Az előadás zenéjét Mester Dávid, a Vígszínház karmestere, zongoraművész, zeneszerző jegyzi, a jelmezek Bati Nikolett, a látvány Both András, Feledi János és Minorics Krisztián munkája. A produkció fénytervezője Pető József.

A Harangozó Gyula-díjas koreográfus Feledi János olyan táncművészekkel dolgozik az előadásban, mint Wéninger Dalma, Bakonyi Jusztina, Frank Flóra, Czvikli Fanni, Márkus Fanni, Földesi Milán, Nagy Csaba, Perjési Patrik és Milchram Máté.

Nemzeti Táncszínház nagytermében látható előadásról további információ a https://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/bemutato-liliom/2890 linken érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ A tévedés többnyire olyan igazság, amely eltévesztette a maga időpontját."
Étienne Rey
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ