Odaítélték a 2024-es Táncház Díjat és Táncház Érmeket
Dátum: 2024. április 4., csütörtök, 16:01

Odaítélték a 2024-es Táncház Díjat és Táncház Érmeket, az elismeréseket a 43. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár gálaműsorán adják át a Papp László Budapest Sportarénában szombaton.

A Táncház Díjat Sebestyén Márta népdalénekes veheti át. A táncházmozgalom érdekében kifejtett munkája elismeréseként Táncház Éremben részesül a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes (művészeti vezető Sánta-Bíró Anna és Sánta Gergő); Galát Péter néptáncpedagógus, a Jókai Néptáncegyüttes "Hosszúléptűek" csoportjának vezetője; Nagy Tímea néptáncpedagógus, a Martenica bolgár néptáncegyüttes művészeti vezetője; Sztanó Hédi televíziós filmrendező; Tóth Judit néptáncpedagógus, az Urban Verbunk Junior együttes művészeti vezetője és Váradi Enikő néptáncpedagógus, a Kárpátalja Néptáncegyüttes ügyvivője.

A háromnapos Táncháztalálkozó a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti eseménye, amelyen táncház, táncoktatás, kirakodóvásár és kézműves programok várják az érdeklődőket. A pénteki nyitótáncházat a Fonó Budai Zeneházban rendezik - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A találkozón fellépnek Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei és határon túlról érkező népművészek. Vasárnap délelőtt mintegy 300 gyermektáncos tölti be a küzdőteret a Magonc nyitányon, majd a Minden magyarok táncán a világ minden részéről érkező táncosok széki táncokat mutatnak be. Fellép a jubileumát ünneplő Vujicsics együttes, amelynek vendége Sebestyén Márta népdalénekes lesz. A gálaműsoron több száz, népviseletbe öltözött táncos a nagyközönséggel együtt idézi fel a hajdani falusi bálok hangulatát, amit az Össztánc követ.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Az ördög nem alszik, legalábbis nem akárkivel."
Sándor György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ