Újra színpadon a Magyar Állami Népi Együttes Édeskeserű című előadása
Dátum: 2024. április 25., csütörtök, 9:00

Újra látható lesz a Magyar Állami Népi Együttes Édeskeserű című előadása április 26-án Budapesten, a Hagyományok Házában.

A Édeskeserű táncköltemény korszerű vizuális nyelven, feszesebbre szerkesztett jelenetekkel lesz ismét látható - tájékoztatta a Hagyományok Háza az MTI-t.

A közlemény idézi Mihályi Gábort, a Magyar Állami Népi Együttes vezetőjét, az előadás rendező-koreográfusát, aki azt mondta, hogy bár tizenöt év telt el az Édeskeserű bemutatása óta, aktualitása nem múlt el.

A szülőföld elhagyása annak elvesztését is jelenti-e? Maradhat-e, és ha igen, mi, hátrahagyott javainkból? - többek között ezek a kérdések foglalkoztatták Mihályi Gábort az előadás megalkotásakor. "Úgy gondolom, hogy ez egy örök téma, amely ma is aktuális lehet a közönség számára" - tette hozzá.

Frissítették az előadás képi világát, bizonyos jelenetek feszesebbek lesznek, és konkrétabb lesz a megfogalmazás - mondta a rendező-koreográfus.

Mihályi Gábor szerint az előadás mikro emberi életekről szól, amely egyszer drámai, máskor könnyedebb, kevésbé a lélek mélységére ható pillanatokat idéz: az életet képezi le - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ