Nemzetközi és hazai néptáncegyüttesek találkoznak a 29. Duna Karneválon
Dátum: 2024. május 22., szerda, 8:48

Nemzetközi és hazai néptáncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a 29. Duna Karnevált június 7. és 14. között Budapesten, többek között a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - tájékoztatta az MTI-t az esemény szervezője, a Duna Művészeti Társaság.

A kulturális fesztiválon fellép többek között a Cimbaliband, a Kecskemét Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes, emellett többek között látványos karneváli felvonulással, nemzetközi táncházzal, a VI. FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivállal, valamint a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nagyszabású gálával várják az érdeklődőket.

Június 7. és 9. között a Nemzeti Múzeum kertjében, a fesztivál nagyszínpadán, gálaműsorral és tértáncházzal mutatkoznak be a hazai és külföldi táncegyüttesek, emellett népzenei koncertekkel várják a látogatókat.

A nyitónapon a Kárpát-medence tánchagyományaival és a hazánkban élő nemzetiségek népi kultúrájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd a Duna Művészegyüttes és a Kecskemét Táncegyüttes műsorát láthatják, amellyel Petőfi Sándor emlékét idézik meg.

Június 8-án rendezik meg a FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivál gáláját, majd fellép a Cimbaliband és bemutatja tánckoncertjét a Kárpátalja Néptáncegyüttes is.

Június 9-én karneváli felvonulással köszöntik a fellépők a fesztivált Budapest belvárosában. Az eseményt a fellépő együttesek gálaműsora követi, az estet pedig az európai uniós elnökség tiszteletére az európiai - holland, bolgár, spanyol, török és szerb - vendégegyüttesek közös műsora zárja. Június 10-én a Kobuci-kertben nemzetközi táncházzal várják az érdeklődőket.

Az Erzsébetligeti Színházban június 13-án tartják a XIII. Lánchíd Nemzetközi Néptáncversenyt. A Pomázi Művelődési Központban a nemzetközi fellépők mutatkoznak be.

Június 14-én a programsorozatot a Duna Karnevál gálaműsora zárja a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon: a külföldi és hazai táncegyüttesek közel háromszáz művészének közös műsorát láthatja majd a közönség.

Az est első részében a karneválra meghívott külföldi együttesek mutatják be műsorukat, majd ezt követően egy művészi együttműködésben megvalósuló előadás látható Örömóda címmel, amelyet Magyarország európai uniós elnöksége alkalmából állítottak színpadra a magyar, bolgár, holland, szerb és török együttesek közösen - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ