Felélesztik a vajdaszentiványi néptánctábort
Dátum: 2024. május 24., péntek, 15:29

Több év kihagyás után idén újra megtartják a vajdaszentiványi néptánctábort augusztus 12-17. között - tájékoztatta a Fonó Budai Zeneház az MTI-t kedden.

A néptánctáborban a táncházak egyik legkedveltebb anyagát, a világhírűvé vált vajdaszentiványit helybéli tánctanároktól sajátíthatják el az érdeklődők - írták a közleményben.

A 23 évvel ezelőtt alapított néptánctábor résztvevői az ének és a tánc mellett helybéli mesterek vezette kézműves-foglalkozásokon is részt vehetnek, valamint idén lovas foglalkozásokat is hirdetnek a szervezők - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a résztvevők több szinten, így kezdő, középhaladó és haladó csoportokban sajátíthatják el a vajdaszentivanyi táncot. A népzeneoktatás élőzenei kísérettel zajlik: hegedű, brácsa, nagybőgő, harmonika és cimbalom kíséri a táncosokat Horváth Elek, a népművészet mestere vezetésével. Fellép a marosvásárhelyi Pergő Banda és a Muzsikosz zenekar is.

A néptánctábor helyszíne a Zichy-kastély lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Az ember legtöbbször nem azokat a kísértéseket bánja meg, amelyeknek engedett, hanem azokat, amelyeknek ellenállt."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ