Nyolc társulat lép színpadra a XVIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón szeptemberben
Dátum: 2024. június 10., hétfő, 17:16

Öt nap alatt nyolc társulattal találkozhat a XVIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó közönsége szeptember 12. és 16. között - közölte a szervező Pécsi Balett hétfőn az MTI-vel.

A tánctársulat közleményében jelezték: a hagyományos pécsi táncünnep idén is a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg a Pécsi Nemzeti Színház épületében és a teátrum előtti téren.

Szeptember 12-én, csütörtökön a GG Tánc Eger és a Feledi Project indítja a táncfesztivált a Pécsi Nemzeti Kamaraszínházában egy-egy nagy klasszikus történet kortárs táncszínházi adaptációjával. Az est első részében az Ahogy tetszik újratöltve, a második részben a Car(wo)men című egyfelvonásos koreográfiákat mutatják be a meghívott társulatok.

Egy nappal később az M Studio érkezik Sepsiszentgyörgyről, amely néhány éve a LIFT című produkciójával nagy sikerrel mutatkozott be Pécsen. Az erdélyi társulat most Fren_Ák koncepciójával és koreográfiájával, a romeo@julia.com című produkcióval érkezik.

Szombaton a Pécsi Balett tartja nagyszínpadi bemutatóját: A három testőr - avagy a királyné nyakéke című vadonatúj táncjátékuk a közlemény szerint izgalmas, szenvedélyes és szórakoztató produkció lesz, és minden korosztályhoz szól.

Szeptember 15-én a Kamaraszínházban a három évtizede alakult Bozsik Yvette Társulat legendás, Lakodalom című előadását a szünet után a PB2 Company megrázó, Trianon - egy magyar táncelégia című produkciója követi, az est zárásaként pedig a Magyar Állami Népi Együttes mutatja be a Nagyvárosi Vándorok című vadonatúj tánckoncertjét.

A tánctalálkozó záró napján a Szegedi Kortárs Balett Fekete hattyú című balett-thrillerét láthatja a közönség.

A rendezvényt idén is kíséri a TáncSzínTér, amelynek keretében pécsi táncstúdiók mutatkoznak be az érdeklődőknek.

A Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósuló rendezvényről és a jegyekről bővebben tanctalalkozo.hu oldalon lehet olvasni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ