TáncPark - Nyáresti előadások és interaktív programok a Millenáris parkban
Dátum: 2024. június 18., kedd, 16:11

Júliusban is tart az évad a Nemzeti Táncszínházban: a TáncPark elnevezésű sorozatban nyáresti táncelőadások és interaktív programok várják a közönséget július 11. és 19. között a Millenáris parkban.

A Nemzeti Táncszínház a Millenárisra költözése óta minden évben júliusban a parkba költözik. Az alkalmi színpadon kilenc napon át estéről estére váltják egymást az együttesek a tangótól a néptáncon és kortárs előadáson át a flamencóig különböző műfajú produkciókat kínálva - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a TáncPark elnevezésű programsorozat idén is a sokszínűséget, a közös táncot, a könnyedséget, az egyszerit és a megismételhetetlent ígéri a táncot szerető közönségnek.

A 2024-es TáncPark programsorát a magyar néptánc nyitja, három estén át a folklóré a főszerep. A Magyar Állami Népi Együttes - Hagyományok Háza a Kárpát-medence gazdag folklórkincsét és kulturális sokszínűségét bemutató Körtánc című előadásával érkezik. Másnap a Duna Művészegyüttes Duna fergeteges című darabjában a társulat legvirtuózabb koreográfiáiból kaphatunk ízelítőt. A sort a Fitos Dezső Társulat zárja, amely a falvak zárt közösségeinek hagyományaiba, rituáléiba enged bepillantást. A Falu című előadásuk július 13-án látható.

Július 14-én A művészet esszenciája... című produkcióban a 20. század első felének egyik legtitokzatosabb és legtragikusabb művészének, a magyar-indiai származású Amrita Sher Gilnek állít emléket a Sivasakti Kalánanda Táncszínház - emelik ki a közleményben.

Mint írják, a FlamenCorazónArte Táncszínház július 16-i és az Argentin Tangó Táncszínház július 18-i előadásain garantált, hogy szenvedélyből és érzelmekből nem lesz hiány.

A kortárs táncelőadások között van a Feledi János - Feledi Project az Oláh Dezső Vibratone Quartettel kiegészülve, amely az érzetek és érzelmek kivételes találkozásáról mesél. Az Esszencia című előadás július 15-én látható.

A Kulcsár Noémi Tellabor Shakespeare egyik legismertebb vígjátékát, a Szentivánéji álom című darabot gondolta újra groteszk, humoros és játékos formában, amelyben a szerelem természetéről mesélnek - írják a július 17-én látható darabról.

"Végül a TáncPark megkoronázásaként újból a magyar néptánc energiája tölti be a parkot" - fogalmaznak a közleményben, amely szerint július 19-én a Kárpátok visszhangja című előadásban, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes koreográfiájában helyet kapnak a legendás csárdások, erdélyi és magyar cigány táncok, üveges karikázó és a világ egyik legvirtuózabb férfitánca, a legényes is. A tánctanítás szinte elmaradhatatlan része a táncszínház nyári programjának, így egyes előadások után a táncolni vágyók bele is kóstolhatnak a színpadon látottakba - hangsúlyozzák a közleményben.

A TáncPark rossz idő esetén sem marad el, esős napokon a nagyteremben várják a közönséget.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ