Varázscirkusz
Dátum: 2007. október 25., csütörtök, 9:06
Október 25-én csütörtökön 15-órakor kezdődik a Bozsik Yvett Társulat: Varázscirkusz című előadása a Művészetek Palotájában. A produkciót Mozart A varázsfuvola című operája, illetve a 2006 őszén, szintén a Művészetek Palotájában készült, Varázsfuvola című táncelőadás tapasztalatai ihlették. Az a Varázsfuvola-változat - bár rengeteg benne a játékosság - elsősorban felnőtteknek szól az életről, a halálról, a szerelemről, a jó és a rossz küzdelméről.
Követi a Mozart-opera cselekményét, de a pontos történetmesélésnél fontosabb szempont benne az opera hangulati és gondolatvilágának a tánc nyelvén való közvetítése. A Varázscirkusz című előadás gyerekeknek készül. Itt a szereplők egy vándorcirkusz tagjai (az Éj királynője állatszelidítő, Tamino légtornász, Papageno bohóc, Papagena kötéltáncosnő), akiknek Sarastro palotájában kell fellépniük.
Ritkán adódik hasonló alkalom egy tánctársulat életében: újragondolhatnak, átfogalmazhatnak egy meglévő előadást a gyermekek számára úgy, hogy ők is értsék a más színházi nyelven elmesélt Mozart-opera történetét és 'lényegét'.

További előadások:
Fesztivál Színház, 15.00
November 15., december 16.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ