A szörnyek mi vagyunk
Dátum: 2006. január 12., csütörtök, 13:58
Az ember szörnyeteg. Az ember halandó, aki térbe vettetett. A halandó, térbe vettetett ember találkozik az önmagában rejtező szörnnyel. Mi lesz ebből? Szembesülés. Költészet. Tánc. Tilalmi táblák közt élünk, sok a szabály. Baj? Nem baj? – 2006. január 14-én, szombaton 19.30-órakor lesz a Szörnyetegek című táncjáték bemutató előadása a Szolnoki Szigligeti Színházban. A produkció rendezője és egyben koreográfusa Guillaume Milhac.
Előadásunkban férfi találkozik a férfival, nő a nővel. Ember a hasonmásával. Tánc találkozik a tánccal, s közben érzések válnak láthatóvá, tapinthatóvá: ember és ember közötti kapcsolat, legyen az szerelem, gyünyörű-szörnyű patalogikus őrület vagy aljasság.

Világunkhoz szörnyek kötődnek. Meg kell hát mutatnunk őket: átlépni a kordonon, túlmerészkedni a tiltótáblák vonalán, túl a világon, mely igyekszik kiiktatni minden kellemetlen nyersességet.

A szörnyek közöttünk járnak – a szörnyek mi vagyunk: fejünkben napról napra új borzalmak fogalmazódnak meg, s a bennünk fejlődő gesztusok, szavak, zajok csak arra várnak, hogy rászabadulhassanak az emberi értékek eltaposására szerveződő világra.

Az előadás tárgya és alanya: az ember és az a benne lévő paradoxon: hibái, szörnyeteg mivolta ellenére mégis legszebb, legnemesebb vágyai a szabadság kapujához vezetnek.

Az előadás maga ennek az iszonyú szépségnek a himnusza.


                                  Szörnyetegek
                             táncjáték egy részben

Eller Gusztáv, Kárpát Attila, Palcsó Nóra, Siklós Edina, Széchenyi Krisztián

Díszlet-jelmeztervező: Sacchet Emanuelle Anne Laetitia m.v.

Zene:
Suarri Dilhac m.v.

Koreográfus-asszisztens: Le Isabelle m.v.

        Rendező-koreográfus: Guillaume Milhac m.v.                      

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Ne kezdjünk ki olyannal, akinek nincs vesztenivalója"
Gracián
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ