Tisztelgés a nő előtt
Dátum: 2007. december 4., kedd, 20:15
Négy táncosnő a színpadon, négy körülhatárolható személyiség, négy egyéni világ. Egy dologban azonban mégis azonosak: gyönyörűek, törékenyek és egyedül vannak. Kelemenis-koreográfia a letisztultság és az egyszerűség jegyében: december 19-én és 20-án 20-órától a Trafóban.

Az Aphorismes géométriques négy fiatal lányfigurája a szemünk előtt válik érett, öntudatos és nem utolsó sorban rendkívül vonzó nővé. A testet, lelket megnyomorító fekete fűző gyöngyházfényű selyemruhácskának adja át a helyét. A táncosok pedig, mint bábjuktól megszabadult pillangók, élvezhetik végre a testük adta új lehetőségeket, a fényt és a teret. Michel Kelemenis koreográfiája tisztelgés a nő előtt, aki van elég bátor ahhoz, hogy a társadalmi elvárásokkal szembeszegülve egyénisége és vágyai alapján határozza meg önmagát.

Michel Kelemenis táncosként kezdte pályáját, híressé azonban már mint koreográfus vált. 1989-ben saját társulatot alapított Association Plaisir d'Offrir néven, mely egy azóta is működő tánccsoport Marseille városában. Aphorismes géométriques című darabjában a francia származású koreográfus öt kortárs zeneszerző művét használta fel.

Koncepció és koreográfia: Michel Kelemenis

Előadók:
Caroline Blanc,
Séverine Bauvais,
Virginie Lauwerier,
Claudine Zimmer

Zene:
Olivier Stalla,
Inge Morgenroth,
Patrick Portella,
Stephan Dunkelman,
Georges Boeuf
Jelmez: Blanche de la Taste and Aline Desherbais, Guérilla Couture
Fény: Jean-Hughes Molcard

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de légy óvatos azokkal, akik azt állítják, hogy meg is találták."
André Gide
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ