Arany és kék szavakkal
Dátum: 2007. december 6., csütörtök, 21:24
December 11-én 19.30-kor lesz Horváth Zsófia - Herczku Ágnes: Arany és kék szavakkal című előadásának premierje a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában.

Az előadás címét a zene törzsanyagát képező „Arany és kék szavakkal“ című Herczku Ágnes szólóalbumról kölcsönözték. Lírai és játékos magyar népzenei szvitek váltakozva adják meg az előadás hangulatát. Horváth Zsófia koreográfiái hol stilizált mozgással, hol az eredeti néptánc „őserejével“ erősítik a különböző hangulatokat.

Az előadás eklektikusságát az énekes szólista, Herczku Ágnes még inkább kihangsúlyozza, aki – mint a cirkuszokban a zenebohócok! – hol Pierrot, hol Arlequin szerepébe bújva, „énekes-táncos-komikusként“ vezeti a nézőket a legintimebb, meghitt lírai pillanatokból a legvirtuózabb,  majd a humorral átszőtt, bábokat is mozgató jelenetig.

Az előadókról:

Herczku Ágnes háromszoros eMeRTON-díjas, Bartók Béla- és Kodály Zoltán-emlékdíjas énekes, a Magyar Állami Népi Együttes szólistája, aki rendkívül gyorsan a magyar etno-kortárs énekes mezőny csúcsára emelkedett. Hihetetlen affinitása a különböző műfajok iránt a legkeresettebb és egyik legelismertebb népdalénekessé tette.  Itthon és külföldön számtalan sikeres produkció fűződik a nevéhez.

Zenészek: Gombai Tamás, Pál István „Szalonna“, Mester László „Pintyő“, Doór Róbert, Unger Balázs, Gera

Táncosok: Horváth Zsófia (Harangozó-díjas), Béres Anikó (Harangozó-díjas), Lengyel Szabolcs, Tókos Attila, Frantal Tibor, a Honvéd Együttes kiváló szólistái.

Díszlet-és fényterv: Balogh József

Jelmeztervező: Imrik Zsuzsanna

Fotó: Bácsi Róbert László

Rendező-koreográfus: Horváth Zsófia

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Semmitől sem félek annyira, mint a félelemtől."
Montaigne
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ