Új vezető a Béjart Ballet élén
Dátum: 2007. december 6., csütörtök, 21:45
Gil Roman veszi át a közelmúltban elhunyt Maurice Béjart helyét a Béjart Ballet Lausanne élén.

A francia származású táncművész-koreográfus 1993 óta a Béjart Ballet helyettes vezetőjeként segítette Béjart munkáját, igazgatóvá történő kinevezéséről a társulatot felügyelő alapítvány vezetése döntött - jelentették be szerdán.

Az 1960-ban született Roman a hetvenes évek vége óta dolgozott Béjart-ral, mesterei között olyan művészek szerepeltek, mint a francia-amerikai Rosella Hightower.

Maurice Béjart 1960-ban ment Brüsszelbe dolgozni, és ott megalapította a Ballet du XX. Siecle társulatot. Brüsszelben fejlesztette ki a "totális színházát", amely a szöveg, a zene, a tánc, és a rendezés együttesét jelentette. 1987-ben hagyta el a belga fővárost, majd Lausanne-ban megalapította világhírnévre szert tett Béjart Ballet Lausanne-t. A nagy táncművész 80 éves korában, november 22-én hunyt el.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ ...a békét leginkább az szolgálja, ha az utolsó szó az asszonyé."
Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ