A testek felszínének esetleges állapotairól
Dátum: 2008. január 24., csütörtök, 13:06
Horváth Csaba és a Fortedanse január 24-én és 25-én 20-órától újra a Trafóban! A Lábán-díjas Nagyvárosi ikonok és az &Echó után A testek felszínének esetleges állapotairól a fiatal társulat ötödik darabja óriási kihívás elé állít koreográfust, zenészt és táncost egyaránt, hiszen a zenét kísérli meg a mozdulatok nyelvére lefordítani. Ne gondoljuk, hogy ezzel a lehetetlenre vállalkozik!
Az előadás a tánc zenei impulzusait igyekszik számba venni, az élő zenét a fizikalitás erőterébe vonni, a hangzást vizuális élménnyé alakítani. Egyfajta műfordítás ez két egyenrangú nyelv, zene és tánc között, amelyben hol az egyik, hol a másik nyelv kerül előtérbe, miközben láthatóan és hallhatóan múlik az idő, ütések koppannak lábosokon és olajos hordókon.

Az előadók között a magyar táncélet olyan jól ismert alakjait láthatjuk viszont, mint a mind a klasszikus balett, mind kortárs technikák területén nemzetközileg elismert Lőrinc Katalin, valamint Ladányi Andrea, aki hosszú éveken át Horváth Csaba alkotótársa volt a Közép-Európa Táncszínházban, jelenleg maga is társulatvezető. A koreográfus felkérésére izgalmas kalandra vállalkoznak és „kortárs vizekre” eveznek klasszikus képzettségű, ám kortárs technikákban is jártas táncosok. Horváth Csaba markáns és elmélyült munkáiban egyértelműen meghatározó a zene tudatos és analitikus megközelítése.

Eddigi pályafutása során nemcsak a XX. századi zeneszerzés nagyjainak (Sosztakovics, Bartók) műveihez nyúlt, hanem olyan kortárs zeneszerzőkkel dolgozott együtt, mint ifj. Kurtág György. Új produkciójában Pusztai Gábor zeneszerzőt hívta közös munkára.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Istenem, szabadíts meg a barátaimtól! Ellenségeimmel magam is elbánok majd."
Voltaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ