Hírek
Április 19-én és 20-án Juhász Kata Gaspard de la nuit című koreográfiáját láthatja a Gödör Klub színpadán a közönség. Az előadás Ravel azonos című opusának feldolgozása az ifjú tehetség, Mikó Szilvia játékával, Egyed Beáta és Grecsó Zoltán táncosok előadásában.
Hírek
Szeretni valamit, rajongani valamiért igazi közösség-formáló élmény. Nézni, lelkesedni, érteni, megbeszélni, elemezni egy darabot – együtt – egész egyszerűen jó. Mi, itt a Trafóban azt szeretnénk, ha a lelkesedés és figyelem középpontjában újra a kortárs tánc állna. Pillanatnyilag azt érezzük ugyanis, hogy a táncos közönség egyre kisebb, sokan távolodnak a műfajtól – a célunk most az, hogy újra felépítsünk egy közönséget, egy közösséget a tánc köré.
Hírek
Az Inspiráció a magyar kortárs táncélet elmúlt 15 évének egyik meghatározó programja volt. Az ezen a területen alkotó koreográfusok többsége ezer szálon kötődik a sorozathoz, sokan itt kezdték el karrierjüket. Az idei két este különlegessége, hogy a Műhely Alapítvány meghívására számos olyan alkotó ül majd a nézők soraiban, aki részt vett a programban korábban, így az estek folyamán kiderül, hogy kivel mi történt első „inspirációs” fellépése óta.
Hírek
Egyetlen este, március 23-án újra Juronics Tamás táncolja A csodálatos mandarin címszerepét a Szegedi Nemzeti Színházban - tájékoztatott Pataki Dorka, a Szegedi Kortárs Balett sajtóreferense kedden.
Hírek
Az élet minden pillanata szituációkban ölt alakot. Ezeknek a szituációknak a száma végtelen. Egyik sem az első, egyik sem az utolsó. Mégis, amikor a különböző élethelyzetekben választunk, csak egy cselekvés lehetséges, ami egy újabb cselekvést eredményez. Így cselekedeteink egy lineáris vonalat hoznak létre, mint egy számsorozat.
Hírek
Ma este 19-órakor lesz a tunde@csongor.hu című táncjáték bemutatója a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. Az előadás rendező-koreográfusa Ladányi Andrea.
Hírek
A 20. születésnapját ünneplő Közép-Európa Táncszínház most először tartja bemutatóját március 3-án a Trafóban. A KET hagyományaihoz híven ezúttal is a kísérletezésnek kíván terepet adni: fiatal alkotókat hív meg társulatához, hogy útkeresésük, már kialakulóban lévő egyéni hangjuk elmélyítése állomásainak adjon otthont.
Hírek
A Lábán Rudolf Díj kuratóriuma nyilvánosságra hozta az idei jelöltek listáját – a két elismerést 2009. február 12-én adják át Budapesten.
Hírek
2009 februárjában a Magyar Nemzeti Balett ismét műsorra tűzi Pártay Lilla első, egész estét betöltő alkotását, a Lev Tolsztoj klasszikus regényéből készült Anna Kareniná-t.
Hírek
Januárban a Magyar Nemzeti Balett ismét műsorra tűzi ifj. Harangozó Gyula Hófehérke és a hét törpe című koreográfiáját, ami ezúttal az Operaházban látható.
Hírek
A híres transzszexuális kínai balerina, Csin Hszing (Jin Xing), a Népi Felszabadítási Hadsereg volt ezredese a hét végén mutatja be Pekingben legújabb koreográfiáját, a Made in China, a lélek visszatérése címűt, amelynek témája az anyagias szerelem kritikája.
Hírek
December 29-én este 7-órakor lesz a Co.ffein Projects modern táncegyüttes Ormódi 2/c című évadzáró előadása az Aranytízben. A produkció koreugráfusa Baranyai Balázs.
Hírek
A színpad sötétjét belengi egy rekedtes női hang, Marguerite Duras hangja. „Indokínában születtem…” – kezdődik a gyönyörű vallomás a hontalanságról, az öcs korai haláláról és a fivér iránt érzett vérfertőző szerelemről.
Hírek
Április 4-én a Magyar Állami Operaház balettegyüttese ismét megrendezi A Magyar Nemzeti Balett színei - klasszikustól a modernig című kétrészes balettestjét a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Hírek
A Londonban élő izraeli Hofesh Shechter az angol táncélet fiatal csillaga, a világhírű Batsheva és a Jasmin Vardimon Dance Company ex-táncosa. Nem véletlenül bűvölte el a brit és nemzetközi közönséget: minden munkája erőteljes, tele megnyerő ötletekkel. Nevét már most olyan brit koreográfus-nagyságok mellett emlegetik, mint Russell Maliphant vagy Wayne McGregor.
Hírek
A Duna Együttes: Örökkön-örökké című bemutatója - a Táncfórum keretében a Tánc Világnapja tiszteletére - 2009. április 23-án, 19 órakor lesz a Művészetek Palotájában, a Fesztivál Színházban.
Hírek
Kilencedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Táncszínház a Táncfórumot a Tánc Világnapja tiszteletére. A fesztivál sajátossága, hogy kizárólag professzionális táncegyüttesek előadásait, bemutatóit tűzi műsorára. Az idei Táncfórum külföldi sztárvendége a legendás Cullberg Balett Svédországból, az Ázsia vezető kortárs táncszínházaként jegyzett Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan, valamint a Lado – Horvát Nemzeti Néptáncegyüttes.
Hírek
Ki gondolná, hogy Stravinsky kopogó ritmusaihoz remekül illik a salsa érzéki mozdulatvilága? Vagy hogy Schubert dalai képesek két ember kapcsolatának minden apró árnyalatát életre kelteni a színpadon? A Franciaországban élő izraeli táncművész, Emanuel Gat két kis koreográfiájában vonzások és választások tökéletes rendszere rajzolódik ki a lépések és formációk szakadatlan, hipnotikus füzéréből.
Hírek
A Zéró Balett (Berger Gyula Társulata) férfi táncos(oka)t keres új darabjához.
Hírek
Február 20-án és március 1-jén látható a Co.ffein Projects Showcase című előadása az Aranytízben. Az est négy koreográfus 15-20 perces produkcióját mutatja be. Az egyes produkciók után az alkotók maguk beszélnek munkájukról, társulatukról.
Hírek
Február 12-én csütörtökön és 13-án pénteken 19-órakor láthatják a Frenák Pál Társulat: Twins – Ikrek című táncelőadását a Nemzeti Táncszínház Színháztermében.
Hírek
Elhunyt Kováts Nóra Kossuth-díjas balettművész; a Magyar Állami Operaház egykori prímabalerináját életének 77. évében, vasárnap a floridai Miamiban érte a halál – tudatta Széplaki Aliz, a család barátja hétfőn.
Hírek
Két magyar koreográfus előadása, a Glimpse a New York-i Danspace Project és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös projektje. A villanásokból, mozaikdarabokból összeálló előadás karaktereket, korokat, élethelyzeteket mutat meg. A darab középpontjában a női létezés, az öregedés és a változás mibenléte áll.
Hírek
A Budapest Tánciskola hagyományos decemberi estjét mindig kíváncsi várakozás övezi, hiszen minden koreográfia, amely erre az alkalomra születik, magában hordozza az új táncos-generáció lelkesedését, gondolatait. Idén három új darabbal érkeznek, amelyeket december 18-án és 19-én láthatnak a Trafóban.
Hírek
A kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak és alkotóinak elismerésére alapított Lábán Rudolf-díjat – idén tavasszal harmadízben - a szakmai zsûri a 2007-es év teljes hazai kortárs tánc kínálata alapján ítélte oda: a Lábán Rudolf-díj 2008 díjazottjainak egyike– Frenák Pál mellett– Pataky Klári volt.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ