Hírek
Közös produkciót hoz létre három vidéki balett-társulat – a pécsi, a győri és a szegedi – 2010-re, amikor Pécs lesz Európa kulturális fővárosa. Az ünnepi eseménysorozaton Dante Isteni színjátékát viszik színpadra az együttesek – jelentette be Kiss János igazgató a Győri Balett évadnyitó társulati ülésén csütörtökön.
Hírek
Szeptember 5-én 21-órától különleges estnek nézünk elébe, ami ötvözi a klasszikus zongoraestet, a kortárs zenét és a táncszínházat. Juhász Kata Gaspard de la nuit című koreográfiájának felújítását láthatja a közönség a Millenáris Parkban. .
Hírek
Hatalom és annak megnyilvánulásai. Magány és identitásvesztés. Önkeresés. Szobrok és emberek. Arcok, képek, arcképek. A francia szobrászzseni, Auguste Rodin életre keltett alkotásai. Testek és alakfüzérek. Arcként leselkedő, s karként kérdező figurák. Kőből és izomból. Augusztus 31-én 20-órakor látható a Fehér fal című, finn– magyar táncszínházi koprodukció a HuFi Klubiban.
Hírek
Augusztus 27. és 30. között tartják Európa legjelentősebb szakmai seregszemléjét, a düsseldorfi Nemzetközi Táncvásárt. A Nemzeti Táncszínház – csak úgy, mint 2004-ben és 2006-ban – idén is szeretné kihasználni az alkalmat, hogy a magyar táncművészetet nemzetközi szakmai téren népszerűsítse.
Hírek
A Miskolci Nemzeti Színház az új szezont új tagozattal kezdi. Miskolc önkormányzatának 2008. június 26-i ülésén Fedor Vilmos alpolgármester a következőket mondta: Krámer György táncos-koreográfust azért szerződtette 2003-ban Miskolcra Halasi Imre igazgató, hogy az új tagozat feltételeit megteremtsék.
Hírek
Londonban kedd este árverezik el J. K. Rowling 800 szavas Harry Potter-előzménynovelláját, amelynek leütési árát jótékony célra szánta az írónő.
Hírek
Ismét Magyarországra látogat a francia táncguru, Jean-Marc Torres 2008 június 9. és 22. között. A tavaly őszi nagysikerű kurzus után most ismét Torres antennáira kapcsolódhatunk, és a Gödör Klubban elleshetjük egyéni technikáit, hosszú évek alatt kifejlesztett, de sosem ismétlődő mozdulatsorait.
Hírek
Június 15-én vasárnap 19-órakor láthatják az Elizarov Táncszínház: Ballroom for Life című produkcióját a Budapest Kongresszusi Központban.
Hírek
Lemondott a Magyar Táncművészek Szövetségének (MTSZ) elnöki posztjáról Juronics Tamás. A Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője kedden elmondta: távozásának egyik oka, hogy a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatójaként nem jut elég ideje az érdekképviseleti munkára, másrészt nem szeretne szakmai pozícióharcban részt venni.
Hírek
Az országos és nemzetközi kortárs összművészeti találkozót Krámer György koreográfus és Vándorfi László rendező indította útjára a Királynék városában 1998-ban. A jubileumi fesztivált május 23-a és május 26-a között rendezik meg.
Hírek
Életének 84. évében, hosszantartó betegség után szerdán elhunyt Jeszenszky Endre koreográfus, balettmester, a dzsessztánc magyarországi műfajalapítója – tudatta Csermely György, a Jeszenszky Alapítvány elnöke, a Váci Jeszenszky Balett igazgatója.
Hírek
A Műhely Alapítvány harmadik éve partnere a világhírű, kanadai Cirque du Soleil társulatnak és nyújt segítséget a tánc felvételik szervezésében. A társulat idén először Budapesten is tart felvételit, ahol profi táncosokat keres – kortárs, klasszikus, jazz, világzenei és néptáncok kategóriában – jelenleg futó, valamint a közeljövőben műsorra tűzendő produkcióihoz, megalapozott technikai tudással, színpadi tapasztalattal, improvizációs készséggel.
Hírek
Bolero (Rouge)/Le bras de mer (Tengeröböl)/Carmen címen mutatja be három egyfelvonásosból álló táncestjét a Magyar BalettSzínház Gödöllő kedden este Budapesten, a Művészetek Palotájában.
Hírek
A Diótörő című táncjátékhoz tart válogatást az egri Gárdonyi Géza Színház szeptember 6-án 14-órától a teátrumban.
Hírek
A nyár végén, augusztusban újra megkezdi a munkát Gergye Krisztián és társulata. Az évad nyitásaképp a Szépművészeti Múzeumban lépnek fel a Reneszánsz a Fáraók Egyiptomában című kiállítás társprogramjaként.
Hírek
Augusztus 17-én vasárnap 22-órakor látható legközelebb Szászhalombattán - a Summerfest Nemzetközi Tánc Fesztivál keretében - az Egy Test, Két Lélek című táncszínházi előadás. A produkciót Baranya Dávid és Ujszászi Dorottya táncolják.
Hírek
Július 10-én avatják fel Londonban a Bar Suryában az első olyan táncparkettet, amelyen a táncolók lába áramfejlesztőket működtet.
Hírek
Oláh Zoltánnak, a Magyar Állami Operaház első magántáncosának ítélték oda idén a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat, míg a junior díjazott Haller János, a Szegedi Kortárs Balett tagja lett.
Hírek
Klasszikus és új koreográfiák, közismert sztárok és csodálatosan tehetséges fiatalok, első osztályú tánckompozíciók: ez a Magyar Nemzeti Balett színei, „Klasszikustól a modernig”.
Hírek
Június 4-én és 5-én 20-órától láthatják Bozsik Yvette: Lélektánc című előadását a Millenáris Teátrumban. A produkció vakok és gyengén látók, mozgássérültek, valamint ép táncosok közös munkája, amelyben ép mozgásúak és mozgássérültek találkozhatnak felfedezés és kutatás, egymástól és egymás segítségével való tanulás céljából, annak érdekében, hogy újraéljék egymásról alkotott nézeteiket, előítéleteiket.
Hírek
Négy táncos produkció nyolc előadásának, egy tánccal kapcsolatos kiállításnak és a Cirque du Soleil felvételijének ad otthont a május 20. és június 5. közötti időszakban a Trafó Kortárs Művészetek Háza.
Hírek
Jeszenszky Endre koreográfust, balettmestert, a dzsessztánc magyarországi műfajalapítóját május 26-án 11 órakor helyezik örök nyugalomra Budapesten, a Farkasréti temetőben – tudatta Csermely György, a Jeszenszky Alapítvány elnöke, a Váci Jeszenszky Balett igazgatója hétfőn.
Hírek
Gergye Krisztián nevével és munkáival gyakran találkozhatnak a kortárs tánc iránt érdeklődők. Több mint egy évtizede dolgozik táncosként, 2001-óta rendszeresen koreografál és rendez. Munkáit eddig számos díjjal jutalmazták. Saját táncszínházi produkciói mellett Ágens kortárs operaénekesnő állandó alkotótársa
Hírek
Japánból és Európa több országából is jelentkeztek táncosok a Magyar Nemzeti Balett nemzetközi próbatánc-felhívására; bár a végső határidő csak csütörtökön jár le, eddig már több mint negyvenen jelezték: pályáznak a Magyar Állami Operaház balettegyüttesébe – mondta Keveházi Gábor balettigazgató kedden.
Hírek
Május 17-én Ifj. Nagy Zoltánra emlékezik a Magyar Táncművészeti Főiskola közössége a Nemzeti Táncszínházban. A művészre, aki két évtizeden keresztül volt a Főiskola balettművész szakos hallgatóinak példaképe: akit a növendékek a kulisszából lestek, akinek jó szívvel tapsoltak…
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Aforizmák
„ Minden nevetés nélkül töltött nap elvesztegetett idő."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ