Hírek
Száz éve, 1908. április 19-én született Harangozó Gyula Kossuth-díjas balett-táncos, koreográfus, kiváló művész, a magyar balettművészet egyik legjelentősebb egyénisége.
Hírek
Fergeteges sikert aratott Pekingben az ExperiDance táncegyüttes, amely a Kínában zajló Magyar Évad keretei között lépett fel.
Hírek
Kollégák, barátok és tisztelők vettek búcsút ifjú Nagy Zoltán Kossuth-díjas táncművésztől, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektorától, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosától kedden a Magyar Állami Operaház előcsarnokában.
Hírek
Kedden délelőtt vesznek búcsút ifj. Nagy Zoltán balettművésztől, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektorától Budapesten, a Magyar Állami Operaház előcsarnokában – közölte a dalszínház. A búcsúztatás után családi körben, a katolikus egyház szertartása szerint, a Farkasréti temetőben helyezik végső nyugalomra az operaház Kossuth-díjas magántáncosát.
Hírek
Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték hétfőn a Magyar Állami Operaházban Orosz Adél Kossuth-díjas balerinát, a társulat örökös tagját, mesterművészt, a balettegyüttes volt igazgatóját.
Hírek
Eljuthatunk a megoldásokig, a legkisebb ellenállás mentén, mindenfajta konfrontáció, összeütközés nélkül? Célunk-e ez egyáltalán? Haladhatunk-e előre, s még előrébb, mint a folyó a völgyben szépen kanyarogva, megkerülve a hegyeket?
Hírek
Súlyos betegség után, 42 éves korában vasárnap elhunyt ifj. Nagy Zoltán balettművész, a Magyar Állami Operaház magántáncosa - közölte az operaház sajtóreferense.
Hírek
Világpremierre készül a Győri Balett. Az együttes Antoni Gaudí spanyol építész életét és munkásságát jeleníti meg a kétfelvonásos táncjátékban – mondta Kiss János, a Győri Balett igazgatója.
Hírek
Április 19-én és 20-án láthatják a Shen Wei Dance Arts vendégjátékában a Tavaszi áldozat/Folding című produkciót a Nemzeti Táncszínházban. A New York Times szerint a „döbbenetesen ötletes” Shen Wei Dance Arts újfajta módon igyekszik megközelíteni a mozgást, úgy az előadók, mint a közönség szempontjából.
Hírek
Megtörténhet-e, hogy az ember nem tud többé álmodni? Megtörténhet-e, hogy az álom, az álmodás képessége termékként bekerül a termelés-fogyasztás láncolatába? Megtörténhet-e, hogy minden árucikké válik? Meddig lehet elmenni?
Hírek
Terhes nőket keres egy brit balett-társulat, összesen épp egy tucatnyira van szüksége.
Hírek
A Közép-Európa Táncszínház: Karaván című előadását láthatják az érdeklődők 2008. március 11-én 19-órától a Krúdy Kamaraszínpadon a Móricz Zsigmond Színházban.
Hírek
A történetmesélés helyett inkább a nézők szívére, lelkére próbál hatni az idén húszéves Szegedi Kortárs Balett új, A tudattalan című produkciója, amelyet február 29-én mutatnak be a Tisza-parti városban.
Hírek
Átadták a 15. EuróPAS Magyar Táncdíj kitüntetettjeinek az elismerés részét képező aranyozott kitűzőt kedden Budapesten, a díjakat gála keretében nyújtják át április 29-én, a tánc világnapján a Budapesti Operettszínházban.
Hírek
Rendhagyó Homo Ludens előadást tart a Szegedi Kortárs Balett csütörtökön, a darab után ugyanis a közönség betekinthet a kulisszák mögé – közölte Pataki Dorka, a társulat szóvivője.
Hírek
Edvin Marton hegedűművész és a Budapest Balett társulata látványos koncert show-val indul közös, országos turnéra április második felében – közölte hétfőn a Budapest Balett sajtófőnöke.
Hírek
Ismét műsorra tűzi a Szegedi Kortárs Balett tavalyi évadának sikerdarabját, a XX. századot; az előadást, amelynek főszerepét Jónás Zsuzsa táncolja, Budapesten és Szegeden is láthatja tavasszal a közönség – közölte a társulat PR-referense.
Hírek
Mintha viccet mesélnénk: Betéved a Dj meg a Vj a kávézóba. Nem fáradtak – pihentek… És – ez a dolguk – mindent összekevernek. Sőt zagyválnak! Még ezt a viccet is.
Hírek
Színpadára nyolc zenekaros világzenei produkciót, asztalára tizenkét fogásos reneszánsz lakomát rakott a Tavaszi Fesztivál március huszonnegyedikén.
Hírek
A tánc misztikus erejéről vallott 15. századi elméletet, amelyet a Micrologus együttes közvetített az Olasz Kultúrintézetben adott koncertjével, egyidőben alá is támasztotta Bozsik Yvette Lélektánc című előadása a Millenáris Teátrumban.
Hírek
A Tánc Világnapjához kapcsolódva nyolcadik alkalommal rendezi meg idén a Táncfórumot a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége. Az április 17. és 29. között zajló rangos programsorozatnak a Művészetek Palotája és a Nemzeti Táncszínház ad otthont – közölte Nagy Orsolya, a Nemzeti Táncszínház PR-menedzsere.
Hírek
A neves belga koreográfus, Wim Vandekeybus tükörbe néz, avagy egy visszatekintő, összefoglaló koreográfia a Trafó színpadán! A flamand táncélet meghatározó alakja 20 év történetét eleveníti fel: a Spiegel-ben a tánc és fizikai színház határán mozgó előadásainak legjavát kapjuk. Kirobbanó energia, kiélezett helyzetek és lenyűgöző fizikai erőnlét jellemzi a társulat munkáját.
Hírek
Álló, ovációs taps köszöntötte a Magyar Állami Népi Együttes Hungarian Concerto – Hommage á Bartók Béla című előadását március 15-én, szombaton este, a magyar nemzeti ünnepen Hongkongban – mondta el a helyszínről Bogyai Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára.
Hírek
Minden eddiginél többen, 250-en jelentkeztek fiatal táncosok és koreográfusok a négynapos stuttgarti nemzetközi kortárs táncfesztiválra, amelyet minden év márciusában rendeznek Baden-Württemberg tartomány központjában, s idén csütörtökön kezdődik a megmérettetés.
Hírek
Mexikói turnéra indul a Pécsi Balett: a társulat jövő szerdától húsz nap alatt tizenöt városban A Notre Dame-i toronyőr című produkcióval mutatkozik be a közép-amerikai ország közönségének – közölte Vincze Balázs, az együttes vezetője.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„ Az egyik korszak oltárterítője a következő lábtörlője."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ