Hírek
Mozdulatlanság, magány, aranyfény – látvány és mozgás megdöbbentő, lenyűgöző párosa. Valamint három név: Pasolini, Kazuo Ohno és Oscar Schlemmer. Ezek a francia alkotó, Catherine Diverrès Trafóban bemutatásra kerülő koreográfiáinak hívószavai.
Hírek
Seregi László koreográfust és mesterművészt köszöntötték kollégái, tisztelői és barátai hétfőn a Magyar Állami Operaházban, abból az alkalomból, hogy a művész ötven éve tagja a dalszínháznak.
Hírek
A Hattyúk tava pénteki bemutatójával kezdődik a húszéves Szegedi Kortárs Balett jubileumi évadja – közölte Juronics Tamás, a társulat művészeti vezetője hétfőn a Tisza-parti városban.
Hírek
A közel 35 éve működő Poznań-i Lengyel Táncszínházat nemcsak Lengyelországban, de Európa-szerte is az egyik legjelentősebb kortárs balett-társulatként tartják számon. Rendszeres vendégei a kontinens legnagyobb fesztiváljainak, de turnéik során eljutottak már Mexikóba, Indiába és Japánba is. A társulat szeptember 26-án és 27-én lép föl a Millenáris Teátrum színpadán.
Hírek
A Piroska és a farkas című klasszikus mese szolgál alapjául az ARTUS – Goda Gábor társulata két szeptemberi premierjének. A Nemzeti Táncszínházzal közös, a Művészetek Palotájában látható produkciók érdekessége, hogy ugyanazt a történetet felnőtteknek és gyerekeknek szóló változatban is bemutatja a társulat.
Hírek
Szeptember 25.-én és 26.-án este 8-órától láthatják a Zéró Balett: Sirálysikoly című előadását a MU Színházban. A produkciót Berger Gyula koreografálta.
Hírek
Fotográfusként, íróként és zenészként is többször felmerült bennem, hogyan lehetne a művészetek különböző kifejezésformáit olyan közelségbe hozni egymással, hogy a befogadó minden érzékszervének, lelkének és tudatának egyszerre közvetítsék, egy teljes egészként a letisztultnak hitt alkotás értelmét. Megismerkedve a résztvevő táncosokkal, ez évben, néhány hónap alatt előkerültek a képzeletemből olyan képek, zenék, gondolatok vagy talán táncképek?, melyek gyökeresen megváltoztatták hozzáállásomat a művészetek mindegyikéhez.
Hírek
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Hírek
Az idén 60 éves Markó Iván Kossuth-díjas, Érdemes Művész augusztus 20-án megkapta a Magyar Köztársaság Középkeresztje kitüntetést – a művészeti élet kiemelkedő személyiségeinek járó díj egyaránt szól Markó pályafutásának és jelenlegi alkotásainak. Régi és új koreográfiái közül egyet-egyet mutat be az általa 1996-ban alapított Magyar Fesztivál Balett szeptember 23-án és október 26-án a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.
Hírek
Azt, hogy Nagy József egy Franciaországban élő táncművész–koreográfus, valószínűleg sokan tudják. Azt azonban, hogy a Délvidéken született alkotó milyen „intézménnyé” vált az európai kulturális életben, valószínűleg kevesen.
Hírek
A hattyúk tava című balett új produkciójával indítja huszadik évadját szeptemberben a Szegedi Kortárs Balett; Csajkovszkij klasszikusából a felnőtteknek szóló előadás mellett egy gyermekeknek szóló változat is készül – közölte a társulat balettigazgatója.
Hírek
A Nemzeti Táncszínház minden nyáron a gyönyörű, történelmi múltat sugárzó Karmelita Udvaron rendezi meg táncestjeit, ahol idén is változatos programmal várják a látogatókat július 27 és augusztus 14-között.
Hírek
Berger Gyula társulata, a Zéró Balett 2004-ben alakult meg, első darabja egy gyermekeknek szóló táncelőadás volt, az Árgyélus királyfi és a Kukoricaleány. Ezt követte a Pillanatatomok c. rögtönzött előadás, amelyben az improvizáció megszabott struktúrát követ, élőzene kíséretében.
Hírek
Országosan is egyedülálló az a kezdeményezés, hogy négy nap alatt hét táncszínházi egyfelvonásost láthat a közönség ugyanattól az együttestől. A Táncteríték eseménysorozatán belül – október 4.-től .-ig – négy évad táncszínházi termését adja elő a Miskolci Nemzeti Színház tánctagozata.
Hírek
A párizsi Pere Lachaise temetőben szerdán örök nyugalomra helyezték Marcel Marceau pantomimest, aki szombaton, 84 éves korában hunyt el. Utolsó útjára mintegy háromszázan kísérték el a művészt.
Hírek
2007/2008-as évad második felében Budapesten bemutatásra kerülő darabhoz – 2008-ban megvalósuló szingapúri-magyar koprodukcióhoz – modern és kortárs előképzettséggel rendelkező táncosok részére tart válogatást Bata Rita szeptember 23-án 10-től 15-óráig a Trafóban.
Hírek
Pszichológus volt, író, önfeláldozó feleség, gyönyörű nő, élvezetes beszélgetőtárs és szenvedélyes háziasszony. A szeptember 20-án reggel 85 éves korában elhunyt Polcz Alaine a leghétköznapibb, legapróbb dolgoknak is nagyon tudott örülni – egy jól sikerült finom erdélyi krumplifőzeléknek, ahogyan ez a Főzünk örömmel! című, azóta legendássá vált, sokadik kiadását megért szakácskönyvéből kitűnik – miközben az élet legfontosabb sorskérdéseiben igazított el tévedhetetlenül nemzedékeket.
Hírek
Húszéves a TranzDanz kortárs táncegyüttes; az évforduló alkalmából az alapító koreográfus, Kovács Gerzson Péter munkáiból péntektől láthat válogatást a közönség a Trafó Kortárs Művészetek Házában és a MU Színházban – közölte a társulat.
Hírek
A Százszorszép Hastánc Klub idén első alkalommal rendezi meg a Százszorszép Adományozó Táncestet a Stefánia Kulturális Központban.
Hírek
Markó Iván két koreográfiáját, a Boleró férfi és női változatát, valamint az Angyalok üzenetét adja elő a Magyar Fesztivál Balett a Művészetek Palotájában szeptember 23-án – közölte az intézmény.
Hírek
A Szegedi Nemzeti Színház tánckara megüresedett álláshelyére próbatáncot hirdet férfi táncosok részére.
Hírek
Az Artus – Goda Gábor társulata szeptember 26-án a Művészetek Palotájában mutatja be új darabját Farkasok társasága címmel.
Hírek
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Hírek
Kétszeres világbajnokok lettek az oroszlányi Silhouette Balett Csoport tagjai, miután szombaton Hollywoodban az Előadóművészek Világbajnokságán mindkét produkciójukkal aranyérmet szereztek – közölte a csoport táncmestere.
Hírek
Az idei szezonban június 14-én utoljára tárulnak fel a Fellegajtók Egerházi Attila (Magyar Balettszínház Gödöllő) pikáns „tánc-esszéje” jóvoltából.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Minden nevetés nélkül töltött nap elvesztegetett idő."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ