Hírek
A Magyar Állami Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett zárja a huszadik Nemzetközi Balett Fesztivált a lengyelországi Lódzban. Június 2-án és 3-án Seregi László A makrancos Kata című egész estés tánckomédiáját adják elő a seregszemlén – közölte Várkonyi Judit sajtóreferens kedden.
Hírek
Május 16-án óriási sikerrel mutatta be a Magyar Balettszínház – Gödöllő új táncszínházi produkcióját, amelynek első és harmadik tételét (Fehér csend és Fellegajtók) Egerházi Attila, a középső részt (Kalapács) pedig Jorma Elo koreografálta. Az estre a koronát természetesen az énekes Lovász Irén és a virtuóz hegedűs, Kathy Horváth Lajos színpadra lépése, az élőzenei kísérettel a Kossuth-díjas Popova Aleszja főszereplésével előadott szakrális balett tette fel.
Hírek
Elhunyt Nagy György magántáncos, koreográfus, rendező, a debreceni Csokonai Színház örökös tagja – tudatta Markovits Zita, a színház sajtóreferense hétfőn.
Hírek
„Az élet isteni. Mi, emberek igyekszünk „emberivé” tenni, de mindig születnek olyanok, aki rámutatnak az Isteni eredetre. Ez a csoda, ami előbbre viszi a világot.”
Hírek
Mesterek és módszerek, ízelítő modern és kortárs tánctechnikákból címmel május 19-én és 20-án kétnapos Táncmaraton lesz a Liliom utcai Trafóban.
Hírek
Frenák Pált, a nemzetközi kortárs tánc formabontó táncos-koreográfusát köszöntötték barátai és alkotótársai 50. születésnapján péntek este a Párizsi Magyar Intézetben (PMI).
Hírek
A táncest nevét a második részben látható, metaforikus-szakrális balettelőadásról kapta. (Az első részben Bach és Telemann, valamint az Arvo Part zenéire készült koreográfiák kifinomult mozdulatokkal mesélik el az emberi lét isteni eredetét, a küzdelmeket és az ellentéteket.)
Hírek
Április 27-én pénteken fél 8-kor látható az Aréna című produkció a Közép-Európa Táncszínházban.
Hírek
A többtonnányi bontott faanyagból felépített térinstalláció zegzugaiban mozgó élő szobrok fogadják a nézőt. A tér átlényegül, mintha egy másik dimenzióból, a rókatündérek érzéki világából tekintenénk a sajátunkra.
Hírek
T, mint tánc. L, mint látvány. P, mint Preljocaj. N, mint…? Egy világhírű koreográfus, két kiváló multimédiaművész és 12 táncos találkozása: „N”. 2002 és 2004 után újra Magyarországon a világhírű francia társulat a Ballet Prejlocaj!
Hírek
Április 23-án hétfőn 19-órakor lép föl az amerikai Bridgman/Packer Dance együttes a Nemzeti Táncszínházban. Az együttes két nagyszerű művész koreográfusi és táncosi együttműködésén alapul: Art Bridgman és Myrna Packer 1978 óta alkot és lép fel közösen. Munkájuk nagy sikernek örvend, mivel egyedi módon használják a multimédiát; úgy tudják ötvözni a táncot és a modern technikát, hogy a virtuális és a reális világ teljesen összeolvad.
Hírek
Hód Adrienn első önálló estje április 13-án és 15-én 20-órakor a Trafóban. Energiák megfejtése és kifejtése. Miért táncol(j)unk?
Hírek
Március végén két vidéki együttes új produkciójának budapesti bemutatóját tartja a Nemzeti Táncszínház. Március 24-én este a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának rendhagyó vizuális színházi koncertje Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából, Úton Bartókkal címmel. Ezt követően 31-én szombaton a Pécsi Balett mutatkozik be Jurányi Patrick Bahnhof című kétrészes multimédiás táncestjével.
Hírek
Csaknem hatvan koreográfiát láthat a közönség a XVI. Országos Junior Táncművészeti Fesztivál szombati döntőjében Budapesten, a kőbányai Pataky Művelődési Központban – közölték a szervezők.
Hírek
Trisha Brown lételeme a kihívás: egyik első darabját (Egy férfi lesétál a ház oldalán – Man walking down the side of a building) egy ház falára komponálta a New York-i Soho-ban, fittyet hányva a tánc konvencióira és a gravitációra.
Hírek
M. Kecskés András új előadásában a „Múzsa" filmanimáció segítségével jelenik meg, ami többdimenzióssá teszi a produkciót, izgalmas színészi-táncosi lehetőségeket kínálva az előadó számára. A különleges zenei és színházi előadás látványát a fény-árnyékhatások és a filmanimáció teszik teljessé.
Hírek
Réti Anna és Horváth Csaba vehette át a magyar kortárs tánc alkotóinak elismerésére létrehozott Lábán Rudolf-díjat kedden Budapesten – közölte a Trafó Kortárs Művészetek Háza.
Hírek
A Móricz Zsigmond Színház tánckarának első önálló bemutatója, a Graffiti angyala 2007. április 24-én volt a Krúdy Kamarában. Az előadás meghívást kapott a a „Sorompók nélkül” elnevezésű Nemzetközi Kulturális Fesztiválra.
Hírek
Kérjük, kapcsolják ki biztonsági öveiket. Ez egy utazás. Egyedül nincs mese. A visszapillantóban minden élesebb. Most látszik, hogy milyen nevetséges a normalitás arcunkra égett maszkja. Amit olyan elkeseredetten védelmezünk magunkon, és támadunk a másikon, pedig minden titkunk közös, és másságunk ugyanolyan.
Hírek
A Szegedi Kortárs Balett XX. század-est című előadásának budapesti bemutatójával és szakmai díjak átadásával ünneplik a tánc világnapját vasárnap a Művészetek Palotájában.
Hírek
Április 28-án 20-órakor lesz a lengyel Bakelit Multi Art Center: Kill if you love (Ölj meg, ha szeretsz) című táncprodukció – a Whirls Dance Theater és a Polish Dance Theatre Poznan előadásaként – a Bakelitben.
Hírek
A graffiti, mint alkotás egyszerre képzőművészeti és társadalmi aspektusokat tartalmazó tevékenység, életszemlélet, világlátás és létforma. Jellemzően a 60-as évektől kiüresedő, elgettósodott nyugat-európai belvárosok, a lepusztult külvárosok falain feltűnő rajzok, melyek ma már szinte minden civilizációs felületen megtalálhatóak.
Hírek
Április 17-én kedden 19-órakor lesz – a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház közös produkciójában – a GK-Impersonators – not just dance company kilencvenkilencperc című produkciója a Nemzeti Táncszínház Nagyszínpadán.
Hírek
Négyzet alakú plató a színpadon: tér a térben. Kék szín vetül rá: akár medence is lehetne. Egyetlen szólista: békalábakkal, úszószemüvegben. Ezek a külsõségei Frenák Pál legújabb – Várnagy Kristófra megálmodott – estjének.
Hírek
Április 5-én lesz a GK-Impersonators (not just dance company) – Gergye Krisztián Társulata, a Közép-Európa Táncszínház (KET), valamint a MU Színház koprodukciójában a T.E.S.T.(I. II. III . IV. V. VI. VII. VIII.) című produkciónak 20-órakor a MU Színházban. Az előadás mozgás-laboratóriumi színház-kísérlet a test tekintetének kutatására. Csak szólók nyolc női testre.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ Nem vagyok elég fiatal ahhoz, hogy mindent tudjak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ