Hírek
Samanvaya szanszkrit szó, amelynek jelentése „találkozás". Ebben az előadásban az indiai klasszikus tánc két legkiemelkedőbb képviselője, Madhavi Mudgal és Alarmel Valli együtt szerepel.
Hírek
A rangos harmadik helyet szerezte meg a Magyar Táncművészeti Főiskola két hallgatója a Pekingi Táncművészeti Főiskola első nemzetközi versenyén, amelyet október 1. és 7. között rendeztek meg az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából. A nemzetközi versenyen 14 ország 80 ifjú tehetsége vett részt.
Hírek
Izgalmas közös premierre készül a Nemzeti Táncszínház és a Bozsik Yvette Társulat: Mozart Varázsfuvoláját mutatják be Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes művész koreografálásával és rendezésében október 6-án.
Hírek
Szeretnéd, ha bevennénk? Tudod a szabályokat? Ez nem villamos, hogy kiszállok-beszállok, nem nyílik az ajtó, de minek is nyílna. Szuszog az egész szerkezet. Hogy tudnánk együtt venni a levegőt? Csak ha kifújom, van mit beszívnod. Kicsit elhasznált, de mit van mit tenni, ilyen szűk térben.
Hírek
Szeptember 28-tól 30-ig láthatják a Frenák Pál Társulat: Apokalipszis-Frisson című produkcióját – ezúttal új fölállásban – a Trafóban. A Csajokból már ismert Kolozsi Viktória és a tavaly látott Johanna Mandonnet és Nelson Reguera mellett most bemutatkozik a magyar közönségnek Várnagy Kristóf, a koreográfus legújabb felfedezettje is. Az előadás az ember legmélyebb ösztöneit kutatja, a testbe, a mozdulatba vésődött emlékeket hozza a felszínre.
Hírek
Tíz esztendővel ezelőtt alakult Markó Iván vezetésével Európa legnagyobb független együttese, a Magyar Fesztivál Balett. A jubileumot különleges előadással ünnepli a társulat. Markó Iván Angyalok üzenete címmel készít új koreográfiát Johann Sebastian Bach muzsikájára, amely rendkívül nehéz feladat elé állítja az együttest.
Hírek
Szeptember 30-án, szombaton lesz a bemutatója – a Szegedi Kortárs balett produkciójában – A csodálatos mandarinnak a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában. Az előadást rendezt és koreografálta Juronics Tamás Érdemes művész.
Hírek
A Csokonai Színház Nagy József, a világhírű magyar származású koreográfus pályájának 20. évfordulóját ünnepli a szeptember 18-tól 22-ig tartó Jel Fesztivállal, Debrecenben.
Hírek
Megkezdte működését a Könyvlelő Online Könyváruház. Az áruházban közel 20.000 könyv közül válogathatnak a látogatók. Az áruház kínálatában gyakorlatilag minden témakörben bőséges választék között lehet válogatni.
Hírek
India nemzeti ünnepén, augusztus 15-én több ezer éves táncokat és Ravi Shankar szitár művész tanítványait, a Calcutta Triót láthatja, hallhatja a közönség 18-órától a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Hírek
Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Forgách József balettművész, a Magyar Táncművészeti Főiskola főiskolai tanára, a balettmestert augusztus 3-án kísérik utolsó útjára - tájékoztattott hétfőn a Magyar Táncművészeti Főiskola titkárságvezetője.
Hírek
Victor Hugo világhírű regényéből, A Notre Dame-i toronyőrből koreografált nagysikerű két felvonásos balettet a Pécsi Balett fiatal táncművész-koreográfusa, Jurányi Patrick. Az előadás sikerét jelzi, hogy közvetlenül a pécsi bemutató után már francia, görög és amerikai vendégszereplésre is meghívták a társulatot.
Hírek
Címlapján Dicsőség Nagynak felirattal jelent meg hétfőn a Libération című francia napilap, amely a Le Figaró című újsághoz hasonlóan hosszú elismerő kritikában méltatta a 60. Avignoni Fesztiválon bemutatott Asobu (japánul játék) című táncszínházi előadást.
Hírek
Kovács Gerzson Péter legújabb koreográfiájában ismét a magyar táncszcéna fiatal tehetségeit fogja össze egy rendhagyó formációban. A Bankettben a koreográfus a rá jellemző éleslátással és kritikai hangvétellel veszi célba a közép-kelet-európai lét visszásságait és mutatja be ennek a miliőnek a karaktereit, archetípusait.
Hírek
A Hamlet című két felvonásos produkciót, Marie Brolin-Tani svéd koreográfus kompozícióját mutatja be az idei színházi évad első premierjeként a Győri Balett szombaton a Győri Nemzeti Színházban – mondta Kiss János igazgató. A balett-kompozíció Shakespeare tragédiájának személyes értelmezése: a táncjátékban megjelenik az 1950-es évek elnyomatás alatti Kelet-Európája.
Hírek
Nagy sikerrel mutatkozott be a Honvéd Táncegyüttes első amerikai fellépésén, New Yorkban – derült ki a The New York Times hétfői beszámolójából.
Hírek
José Navas kanadai koreográfus legújabb darabjával tér vissza Budapestre! A Portable Dances a tiszta tánc igazi gyöngyszeme, a fény és a mozdulatok egyszerűségével dolgozó munka.
Hírek
Október 6-án lesz a bemutatója a Nemzeti Táncszínház és a Bozsik Yvette Társulat közös produkciójának, a Varázsfuvola című táncjátéknak a Művészetek Palotájában Fesztivál Színházában.
Hírek
A Siketek Világnapja alkalmából - a Művészetek Palotájában - megtartott rendezvény-sorozatot Várnagy Kristóf Mennono interpretációja nyitja meg, szeptember 24-én, 10-óra 30 perckor.
Hírek
Szeptember 12-én és 13-án a MU Színházban egy japán társulat, a Monochrome Circus/ Dumb Type lép föl Refined Colors című előadásával.
Hírek
Szeptember 1-én pénteken 20-órakor – a Gémes Péter és Stanisław Zbigniew Kamieński kiállításának záróeseményeként– látható az Apokrif című kortárs táncelőadás a Platán Galériában.
Hírek
Szeptember 7-én nyitja meg tizenötödik - évadját a MU Színház a Holland Nemzeti Balett rövid – mindössze négy perces – előadásával, amely Gertrude Stein egy 1912-ben írt, és a költőnő előadásában elhangzó költeményének brilliáns tánc-interpretációja.
Hírek
A Szegedi Kortárs Balett Új Világ című látványos produkciója látható az Agria Nyári Játékokon. A Szegedi Szabadtéri Játékokon már nagy sikert aratott előadás augusztus 4-5-én este 9-órától várja a közönséget.
Hírek
Világhírű művészek lépnek az Agria Nyári Játékok színpadára Egerben a hétvégén. Július 28-án Vukán György és Horgas Eszter, valamint a Budapest Táncszínház, július 29-én pedig a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkcióit láthatja a közönség.
Hírek
Hosszú percekig tartó ovációval jutalmazta az avignoni közönség Nagy József Asobu (japánul játék) című darabjának záró elõadását.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„Akkor vagyunk a legnevetségesebbek, amikor a legkomolyabban vesszük magunkat."
Jack Lemmon
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ