Interjúk
A Bozsik Yvette Társulat Marozsán Erikával és Vati Tamással a főszerepben újítja fel a 2004-ben már bemutatott darabját, a Bál, avagy a táncos mulatság című koreográfiát, amelyet a Nemzeti Táncszínházban mutatnak be Budapesten.
Interjúk
Beköltöztek a kollégisták, elkezdődött a tanév a Magyar Táncművészeti Főiskolán is. Szakály György művészeti és képzési rektorhelyettesként bő két éven át vitte az intézmény vezetés terhét is.
Interjúk
... avagy verbális tangó a Magyar Nemzeti Balett vezető táncosával. Mikor először láttam Bajári Levente balettművészt színpadon, ahogy Rómeót táncolta, képtelen voltam levenni róla a szemem. Valósággal megigézett.
Interjúk
A világ egyik leghíresebb balettáncosával ülök szemben, s nézem, amint egyik cigarettáról a másikra gyújt. Maximalista. Belső kényszer hajtja, hogy alkosson, s ez űzi őt egyre feljebb és feljebb. A maximalizmusról kezdtünk el beszélgetni a nemrég hatvanadik életévét betöltött, de még mindig aktív táncosként is föllépő Markó Ivánnal, a Magyar Fesztivál Balett művészeti igazgatójával.
Interjúk
Igazi művész – csupa nagybetűvel. Tehetséges, érzékeny és sebezhető. Sikeres és elismert. S mindezek tetejébe még ráadásul NŐ. Bozsik Yvette neve még azok fülében is ismerősen csenghet, akik egyébként nem különösebben érdeklődnek a kortárs táncművészet iránt. Egy lázadó szellem, aki meg tudta őrizni tisztaságát, romlatlanságát; azt a gyermeket, aki még képes rácsodálkozni a világra. S a világ is őrá.
Interjúk
Frenák Pál egy büfében ült mikor találkoztunk. Élénken, éles gesztusokkal beszélgetett pár frissen megismert külföldivel. Ez a lendület egész beszélgetésünk alatt megmaradt.
Interjúk
Nem kell hozzá nagy jóstehetség, szombat este biztosan tomboló siker lesz a Magyar Állami Operaházban. Műsorra tűzik Seregi László Makrancos Kata című alkotását, a mester aznap nyolcvan esztendős. Nem túlzás: a magyar balettművészet a XX. század utolsó harmadában vele és általa lett nemzetközi hírű.
Interjúk
Táncolj, Balett Mennyekbe felvitt Királya! A Te mozdulatod örök, s tudd, bennem az tovább él majd síromig.
Interjúk
A színházi levegőt az anyatejjel szívta magába Bozsik Yvette, aki most ünnepli 40. születésnapját, bár mindenki fiatalabbnak gondolja. Igyekszik egészségesen élni, saját biokertből étkezik. Ötéves fia véleményét is meghallgatja, amikor gyerekelőadásait készíti. Nem magára kívánja irányítani a figyelmet, hanem társulata gyönyörű fiatal táncosnőire is.
Interjúk
- Megszólítanak az emberek az utcán, és bejelentik: az idén is megnézik a Diótörőt! – meséli Majoros István. A rendező-koreográfussal a 14 éve futó, 50 előadást megélt mesebalett kapcsán arról beszélgettünk, hogy mitől is lehet jó egy előadás, és mi tarthatja életben 14 éven keresztül.
Interjúk
Két tánctanulmány – így nevezi a munkát Krámer György. A két egyfelvonásos keletkezés történetébe avat be a koreográfus.
Interjúk
Talán azért nem szereti a bókokat, mert egész életében körüludvarolták. S ettől egy idő után bárki immunissá válhat – vagy egyszerűen csak megtanulja a dolgokat a megfelelő helyi értékükön kezelni. Így értelmetlennek tűnhet, ha kijelentjük Medveczky Ilonáról, hogy gyönyörű, hogy olyan erős a kisugárzása, ami alól senki nem tudja kivonni magát, hogy a szó legnemesebb és legizgalmasabb értelmében véve nő. – Pedig ez az igazság.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Semmitől sem félek annyira, mint a félelemtől."
Montaigne
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ